davidanda

This WordPress.com site is the bee's knees

Care-s mai buni? Care-s mai rai? Jurnalisti vs. bloggeri

on April 8, 2013

 

Se pare ca de ceva timp jurnalistii si bloggeri se afla intr-un ,,razboi”. Fiecare incearca sa demonsteze, sa ne convinga ca ei sunt mai buni, ca ei isi fac cel mai bine treaba. Oare unde-i adevarul? Jurnalistii sunt cei care au ceva de spus in fiecare dimineata de ceva timp, aduc la lumina cele mai proaspete informatii si stri, in timp ce bloggerii spun ca ei au viitorul in fata.

Jurnalismul este o profesie. Foarte multi oameni isi castiga astazi existenta din articolele pe care le scriu si informatiile pe care le afla si le disemineaza in randul populatiei. Este evident ca nu poti avea in fiecare zi inspiratie, nu poti gasi in fiecare zi cele mai tari subiecte care sa starneasca interesul intregii populatii dar trebuie sa scrii daca sefu’ iti cere asa ca jurnalistul mai ,,produce” si articole de umplutura sau scrie de subiecte de mult trecute. Din punctual meu de vedere trebuie sa-si castige si ei o paine iar nevoia ii impiedica sa abordeze si aastfel de subiecte. Trebuie totusi sa aiba anumite limite, sa nu arunce cu noroi fara sa aiba argumente solide, sa-si faca bine treaba dar bazandu-se pe argumente solide.

Bloggerul  nu este constrans de nimic, posteaza doar din placere, isi alege singur subiectele despre care vrea sa scrie. Nu are sefi , el este seful si decide singur felul in care abordeaza subiectele fara a fi constrans de sef. De asemenea, acesta alege singur cand sa posteze deoarece nu putem spune despre nimeni ca are inspiratie pentru a scrie in orice moment. El isi permite sa  considere scrisul o arta deoarece foarte rar se intampla sa-si castige existenta de pe urma unui blog si tocmai acest lucru il face mai flexibil si ii acorda mai mult timp pentru a-si gasi cuvintele. Oamenii isi intretin blogul din când în când deoarece este o pasiune şi nimic mai mult. Rămân la părerea că România nu este ţara în care să trăieşti decent din blogging, iar daca totusi reusesti sa o faci incepi sa faci compromisuri si scrisul nu mai este o arta.

Din punctual meu de vedere aici nu este nici o lupta. Fiecare face ce stie mai bine in viata. Bloggerii isi permit un lux pe care jurnalistii nu si-l pot permite deoarece ei au ales altceva, dar clar nu este nici o concurenta. Fiecare si le stie pe ale lui si pana la urma important este ca ambele categorii de oameni lucreaza cu cuvintele si o fac pentru public. De aceeea cel mai important este RESPECTUL.

Imagine

Sursa:

http://www.harmaxmedia.ro/razboiul-inutil-jurnalisti-vs-bloggeri/

Jurnalisti vs Bloggeri

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: