davidanda

This WordPress.com site is the bee's knees

on April 7, 2013

Google vs Yahoo!

Se tot vorbește de ceva vreme despre motoarele de căutare, dar oare este unul mai bun decât celălalt sau fiecare are specialitatea sa?

Nick Bilton de la The New York Times a realizat o comparație interesantă între Google, Yahoo, Apple si Microsoft, bifand domeniile atacate de către aceste companii uriașe. O primă afirmație ce merită facută se referă la homepage-ul fiecărui site (le lasam la o parte pe Apple si Microsoft). Yahoo are un index aglomerat, cu absolut toate serviciile scoase în evidență. Google a ramas discret, bazandu-se pe motorul de căutare. Restul aplicațiilor pot fi gasite prin cautare sau prin accesarea unor link-uri discrete.

Referitor la incasări, e drept că Google își trage veniturile din motorul de căutare și sistemul ingenios AdSense / AdWords. Android câștigă cota de piață, dar nu e (înca) profitabil. Ambele companii au puncte forte și slăbiciuni. Se spune că Google nu pune suflet în nimic din ceea ce face. Se spune că Yahoo! a ramas numai cu Messenger-ul.

Yahoo! News e numarul 1 mondial la capitolul știri. Flickr e mult peste Pikasa. Conținutul editorial este înalt calitativ, el putând fi găsit cu ușurință pe index.

Google a facut miliarde din searching și a intrat cu succes în segmentul mobile software și hardware, cu Android și Nexus One. De asemenea, Android va echipa și tabletPC-uri sau netbook-uri. Va fi acolo si Chrome OS, însă Yahoo nu are nici o treaba cu sistemele de operare sau telefoanele mobile…Încă.

yahoo-vs-google

Sursa:

http://www.yuppy.ro

http://blog.mattsatorius.com/technology/google-vs-yahoo-what-is-the-most-popular-search-engine/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: