davidanda

This WordPress.com site is the bee's knees

Jurnalul din copilarie online?!

on March 18, 2013

Imagine

Daca stam sa ne gandim putin la trecut, sigur ne vom aminti cu totii de febra jurnalelor unde fiecare isi povestea trairile personale zilnice. Rar trecea o zi in care sa nu scri in jurnal cate ceva ce, la varsta aceea te marca. Timpul a trecul, tehnologia a evoluat, lumea a evoluat si asa a aparut blogul, un fel de jurnal online.

Blogul este un website in care intratile sunt scrise in ordine cronologica si afisate in ordine cronologica inversa. Cuvantul blog poate avea si functia gramaticala de verb, insemnand mentinerea sau adaugarea de continut intr-un blog.

Termenul ,,weblog” a fost instituit de catre bloggerul american Jorn Barger (editorul Robot Wisdom – unul dintre primele webloguri influente)   pe data de 17 decembrie 1997. Acesta a folosit pentru prima data termenul pentru a descrie un nou tip de website care incepea sa prinda contur la vremea aceea, si care era mai degraba un fel de bookmark list public, un “log” al calatoriilor pe web-ul nemarginit, ce continea linkuri si comentarii.

Forma scurta a cuvantului, blog, a fost adoptata de colegul sau Peter Merholz, care a impartit in gluma cuvantul ,,weblog” in fraza we blog pe care a postat-o pe meniul lateral al propriului sau blog (Peterme.com) in luna aprilie sau mai a anului 1999. Aceasta modificare se poate vedea chiar si astazi intr-una din versiunile arhivate ale site-ului sau de pe Wayback Machine unde autorul discuta impactul pe care l-a avut mica s-a gluma.

Pe parcursul timpului, bloggingul a evoluat devenind un fenomen. Oamenii politici americani se foloseau de blog pentru a castiga simpatia cetatenilor, jurnalistii postau stiri, oamenii puteau urmari declaratii, dezbateri, stiri. Tu de ce ti-ai facut blog?

 

http://ropetili.info/istoria-blogului-si-ce-este-un-blogger/

http://istorie.scienceline.ro/ISTORIA_BLOGULUI_6206_542_1.html

https://www.google.ro/search?q=pr+si+marketing+online+tendintes

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: